Internet Portaler

Hvor meget søvn har du brug for?

National Sleep Foundation foreslår, at en gennemsnitlig voksen kræver mellem syv og ni timers søvn pr. Nat. Mens mange mennesker klarer sig godt på seks til syv timers søvn, kræver andre ni eller flere. Søvnbehov varierer mellem individer baseret på genetik, køn og livsstil sleep zone. En undersøgelse foretaget af National Sleep Foundation offentliggjorde resultaterne fra 18 søvnforskere. De dividerede de nødvendige søvntimer pr. nat med ni aldersgrupper og ni faktorer, såsom sundhed, kost og livsstil.

Søvnbehovet hos børn og ældre er forskellige, selvom de fleste af dem har brug for omkring syv timer om natten. Ikke desto mindre er der flere faktorer, der påvirker søvnbehov, herunder genetiske, adfærdsmæssige og medicinske faktorer. Derfor er der behov for yderligere undersøgelser for at afdække de biologiske mekanismer, der påvirker behovet for søvn. Uddannelse af offentligheden om vigtigheden af tilstrækkelig søvn og fremme af forskning er vigtige skridt i retning af at forbedre folkesundheden. Endvidere kan resultaterne af denne undersøgelse bruges til at forbedre den offentlige orden og uddannelse.

Selvom mængden af søvn, vi har brug for, afhænger af vores livsstil, kan nogle voksne fungere perfekt med seks til syv timers søvn om dagen. En nylig undersøgelse viste imidlertid, at mange voksne har brug for otte eller ni timers søvn pr. Nat for at forblive sunde. Selvom det er umuligt at bestemme præcis, hvor meget søvn hver enkelt har brug for, er det vigtigt at forstå, hvordan søvncyklusser fungerer, og hvordan du forbedrer søvnkvaliteten. Hjernen gennemgår fire forskellige faser af søvn: let søvn, dyb søvn og REM-søvn. Hver fase er yderst produktiv med hensyn til mental regenerering.

Mens korte hvileperioder uden søvn kan forbedre kognitiv funktion, kan disse søvnberøvede dage være utilstrækkelige til en sund livsstil. I det lange løb kan søvnberøvede personer lide af en søvngæld, der påvirker deres humør, ydeevne, hukommelse og motoriske færdigheder. Desuden kan de vænne sig til den tidsplan, de er på, og lide af humør, dømmekraft og reaktionstid. Og de kan endda være mere tilbøjelige til at udvikle søvnmangel symptomer, såsom træthed og depression.

For at bestemme, hvor meget søvn du har brug for, kan du prøve eksperimentet “søvndagbog”. Prøv at vågne op på et tidspunkt, der giver dig mulighed for at få den mængde søvn, du har brug for. Hvis du ikke føler dig søvnig efter tre til fire dage, skal du gå i seng, når du naturligt føler dig søvnig. Denne teknik kan bruges til at estimere mængden af søvn, du har brug for, og til at spore søvngæld. Hvis din søvngæld øger dit søvnbehov, skal du muligvis øge dine daglige søvntimer.

Bortset fra at reducere mængden af alkohol, koffein og andre stoffer, der holder dig vågen, kan du også prøve følgende foranstaltninger. Undgå at bruge et vækkeur, mens du kommer dig efter søvngæld. Indstilling af en sengetid for en rimelig mængde søvn og vågne op i tide til dagen vil hjælpe dig med at nærme dig det gennemsnitlige antal timers søvn, du har brug for. Og selvfølgelig skal du sørge for, at du har tid nok til at hvile, før du går i seng.