Artikler

Dumme ting dumme virksomheder gøre

Virksomheder er naturligvis ikke dumme, faktisk mennesker i forretninger er ikke dumme (jeg er slags), men de bliver dum, som folk i dem handle dumt. Hvordan så? Jeg er ved at forklare.

Dumme virksomheder vokse ikke lige. De behandler deres kunder dårligt. Det er sandsynligt, at de ikke vil, men de gør, fordi de har en miljø at behandle mennesker dårligt. Medarbejdere bliver behandlet dårligt, og de, til gengæld behandler kunderne på lignende måde.

1. de ligeglad med kunden

2. de er uhøflig eller uopmærksom

3. de fungerer dårligt

Jeg ved, der er årsager til de handler på denne måde. For nylig var i en butik og kassereren var så slidt, at hun lignede en zombie. Glasagtig-eyed, hun næppe vidste, jeg var der. Hun kunne ikke ring en bestemt vare op til højre og tilbød ingen løsning på problemet. Ingen hjælp. Det var sjovt at trække hende ud af det og finde et smil, men det var for et øjeblik og derefter var hun tilbage til længsel efter dag til ende.

Sidste uge min datter så en medarbejder på en Subway køre alle ud af bygningen. Bogstaveligt talt. “Jeg har haft det med dette sted!”, sagde hun. Når hun fik låst alle ud hun døren!

Der kommer ovenfra. Ledere er ovenfor. Dumme ledere gøre dumme virksomheder. Dumme ledere:

1. overanstrengelse medarbejdere

2. kommando i alle ting

3. må ikke acceptere feedback eller forslag

4. ofte kritiserer og nit pick

5. sjældent give ros og anerkendelse

6. dovent forvente underordnede til at gøre deres arbejde for dem.

7. råbe og handle i en gennemsnitlig måde

Det skaber en atmosfære for dumme medarbejdere. Jeg har en søn, der fungerer i et supermarked. Hans manager tager 10-15 røgen pauser om dagen. Han kommer tilbage og finder, at en yoghurt container er ikke vender den rigtige vej og går ballistiske. Det er trist. En anden søn fungerer i en tøj afdelingen. Hans manager har altid det i hendes sind, at kvindernes del af departementet er smidt i papirkurven. “Komme over der og rense det op, det er forfærdeligt!” Om det er eller ej, er det hendes budskab. Det er aldrig rigtigt, det er aldrig godt, og hun ønsker ikke at høre noget anderledes.

Over ledere i små virksomheder verden er ejere. Dumme små virksomhedsejere gøre dumme små virksomheder. Lad mig lægge vægt på små, jeg mener ikke lille i størrelse her, men lille i kvalitet og integritet.

1. de giver ingen virkelige incitamenter til at udføre godt

2. de er selvstændig tjener uden hensyn til medarbejdere

3. de underbetale, giver kun, hvad de skal

Jeg har set en virksomhedsejer pit manager mod medarbejdere, lyve for kunder, forhandle i ond tro, og gøre alle ting for deres egne ophøjelse og fordel. Virksomheden startede i en stor, innovativ måde, men blev mindre på grund af ejeren. Kilde for god eller dårlig i de små virksomheder.

Dumme virksomheder er bemærkelsesværdig, men ikke på en positiv måde. Den berømte linje fra Forest Gump er sandt, “Dumme er så dum gør.” Dumme virksomhederne vokser ikke som de kunne, ligesom ejeren virkelig ønsker dem til at vokse. De kan plantes i en artig Loco, spire og start, men de får aldrig den kraftfulde gødning af henvisninger eller det livgivende vand af tilbagevendende kunder til at vokse ind i hvad de har potentiale til at blive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.