Artikler

Alternativ medicin er holistisk, vestlige medicin er reduktionistisk

Den største forskel mellem alternativ medicin, eller hvad jeg vil kalde, holistisk sundhedog vestlige medicin, er i tilgang.
En vestlige læge eller MD, ser hans pligt som søge ud af sygdommen, diagnosticere det og behandle den. Hvis han gør det korrekt og effektivt, har han gjort sit job. Det betyder oftest, lægen ordinerer et lægemiddel eller et kirurgisk indgreb afhjælpe situationen. Patienterne er passiv i alt dette.
En holistisk sundhed praktiserende læge ser hendes pligt som en pædagog og en facilitator. Hun mener, at kroppen kan helbrede sig selv, og det behøver nødvendigvis ikke påvirkninger udefra (narkotika, kirurgi) at helbrede en sygdom eller en sygdom. I holistisk sundhed er patienten en aktiv deltager.
Dette er bedst og det værste ved holistisk sundhed! Patienten er aktivt involveret i helingsprocessen. Alt hvad du ved om din krop siger, at det er den rigtige fremgangsmåde. Det giver så meget mening. Det er den gode del. Den dårlige ting ved dette er, at det er hårdt arbejde for patienten. I de fleste tilfælde skal patienten foretage ændringer til deres livsstil. ændre din kost, gøre mere motion, stoppe med at bruge sukker, gøre disse strækninger, stoppe negative tanker, mediterer to gange en dag, osv.
At gøre livsstilsændringer er uhyre vanskelig. Den eneste gang, det er nemt er når du står med en livstruende sygdom. Når du finde ud af du har lungekræft, det er ret nemt at stoppe med at ryge. Det er imidlertid alt for sent på dette tidspunkt. ændringer i livsstil skal komme før sygdommen bliver åbenbart.
Lad os undersøge et af de store forskelle mellem vestlige medicin og holistisk sundhed: holisme versus reduktionisme.
Holistisk versus reduktionistisk
Dette er et stort skift i perspektiv. At tage et holistisk perspektiv betyder, at du ikke kan forstå et enkelt problem med en enkelt del af den menneskelige krop uden at kigge på det hele menneske. Vi bruger den korte hånd “sind, krop, ånd” for at henvise til det hele menneske.
Dette er ikke hvordan en vestlige læge har lært at se en patient. Han ser den patient som sygdommen. “Dette er en epileptisk,” er det ikke en hel person, der har epilepsi. Han føler at han kan administrere et lægemiddel eller udføre en operation, der vil helbrede en person lever uden at gøre nogen forskel for resten af personen. Selvfølgelig, er det aldrig muligt, så når de uundgåelige “komplikationer” opstår, den vestlige læge, der beskæftiger sig med disse en ad gangen, ofte forårsager yderligere problemer for personen, uanset om i kroppen, sindet eller ånd.
Selv de tre dele af personen, der behandles af forskellige personer i vestlige samfund. Kroppen er domænet for den læge. Sindet er domænet for psykiateren. Ã…nd er overladt til præsten, rabbi eller præst. Der er ingen overlapning i roller, bortset fra henvisninger fra den ene til den anden. I vores kroppe er der naturligvis enorm overlapning. Tab af forbindelsen til Gud eller universet vil forårsage ingen ende af psykiske og fysiske problemer. Mental stress forårsager mange fysiske sygdomme, som vi godt ved. Der kan koordinere mellem disse i det vestlige system? Ingen. Problemer faldende “gennem revner” mellem sind, krop og ånd er en fælles fejl i vestlige medicin.
En holistic praktiserende læge forstår sammenkoblinger mellem sind, krop og ånd. De arbejder på forbindelserne, og selv om den praktiserende læge ikke kan være en ekspert i alle tre, de fokuserer på overlapninger i stedet for at ignorere dem.
Efter min mening er en holistisk tilgang bedre i næsten alle tilfælde for næsten hver person. Forståelse for sammenhængen mellem sind, er krop og ånd nødvendigt for at forstå hvordan du bo godt og hvordan at helbrede. Vestlige medicin kan spille en rolle inden for anvendelsesområdet for holistisk sundhed nødsituation løsninger på problemer, der opstår hurtigt og skal fastsættes straks.

Leave a Reply

Your email address will not be published.